Thursday, April 30, 2009

Lawak Hari Ini.....

Aku ada beli majalah Mastika keluaran Mei semalam...ada satu kolum lawak "senyum pisang" ni memang buat aku tergelak bila baca...so aku nak share kat dlm ni.....bila dibaca memang betul dgn realiti kehidupan orag kita sekarang ni...heheheheh

PERBEZAAN ANTARA ISTERI DAN GIRLFRIEND PADA PANDANGAN SEORANG SUAMI

vs

  • Isteri macam TV, girlfren macam handphone. Dirumah tengok TV, pergi ke luar bawak Handphone
  • Tak ada duit jual TV. Ada duit beli Handphone baru.
  • Kadang-kadang seronok tgk TV, tapi selalunya banyak masa habis main Handphone.
  • TV percuma sepanjang hayat, tapi Handphone kalau tak bayar servis line, taliannya akan ditamatkan serta merta.
  • TV saiznya besar, berat dan dah buruk, tapi Handphone cute, comel, ramping, banyak butang boleh picit dan boleh dibawa kemana2, bila2 masa.
  • Kos penyelenggaraan TV murah je, lagipon jarang rosak, tapi Handphone, mak oiii...mahalnya. Selalu meragam plak tu.
  • Yang sadisnya, TV ada remote control, tapi Handphone tak ada.
  • Cuma satu aja kelebihan TV, tak ada virus. Tapi Handphone...sekali kena virus, habislah..!!!
  • Jadi jangan pening kepala, pilihlah TV anda. Kalau boleh yg Plasmalah, ya..
Kuang...kuang..kuang...

hampes je lawak ni...tapi ada betul jugak kan...hehehehe...gambar di atas sekadar hiasan je...bagi membuat bayangan korang lebih tepat ke atas simbolik TV dan Handphone tu sendiri...hahahaha....kredit to MAsTIKA edisi Mei 09

p/s : Aku nak ke KL petang ni kul 4.30..so maybe tak update lama kot...takde la lama mana...hehehe next week je.....ok selamat hari pekerja semua.......

HIDUNG vs RESDUNG

aku saje nak post benda ni....aku rasa patut di share untuk rujukan dan panduan dalam menjalani kehidupan yg lebih sihat...hahaha..yolah tu...bukan apa aku rasa ramai yg ambil mudah benda ni....termasuk la aku sendiri.....

Pada aku bersin setiap pagi tu perkara biasa n aku anggap tak ambil port pon...sebab apa?....sebab aku assume selsema biasa n biasalah lepas mandi pagi sejuk2...bersin la....kebetulan masa tgh jaga exam OUM aritu....ada sorang daripada pengawas exam tu bapak mertua dia pandai berubat resdung ni....so aku pon teringin gak nak try yg buat asap2 ni...tak pernah cuba...sebab aku rasa resdung aku tahap biasa je.....so pergi lah buat temu janji ngan pakcik tu....

1st appointment tu memula dia suh aku duk depan dia...dia baca sumting then dia pegang kepala aku n dia tgk mata aku n tekak aku.....dia mcm marah kat aku...sebab dia kata kenapa baru sekarang nak dtg buat....benda tu dah 'makan dalam' dia kata....dia pegang tekak aku dia tanya ada rasa sakit tak...memang ada skit sakit....dia kata tekak aku dah ada tonsil....benda tu dah makan dalam....masa aku dengar tu terkejut la gak...yer la selama ni elok je aku rasa.....melalak bagai kat Karoke elok je...hahahahaha..

So pakcik tu suh aku baring n dia baca sumting dia buat yg Asap tu kat muka aku...mula bahagian pipi kiri, kanan, dahi then hidung...tang hidung paling aku tak tahan sekali....dia suh aku sedut ikut hidung n hembus ikut mulut...ya ampun....terbahak2 aku batuk...memang efektif tul asap tu bila masuk hidung aku..aku rasa pedih2 je....dia kata memang 1st buat mcm tu rasanya....lagipon bila dia keluarkan benda tu dari corong asap tu..kluar mcm serbuk kuning....tu lah hama yg menghuni dlm muka aku tu..kalu kuning tu tak sihat la...dia ada mcm2 warna...kalu merah tu kronik..aku blom sampai ke warna merah lagi...nasib la....

Pakcik tu nasihat suh dtg untuk 2 temujanji lagi......temujanji ke-2 ok lah..dia kata aku nyer dah kurang skit..tonsil tu..sebab lepas 1st buat tu tiga malam berturut2 aku kena amlkan kumur air garam sebelum tido.....memang perit skit la tekak...tapi alhamdulillah ok...

Semalam aku pi temujanji yg ke-3 dan yg terakhir...dia nak bunuh@matikan benda resdung tu dlm muka aku....Alhamdulillah semua berjalan lancar tapi buat yg last ni pedih gile rasanya......aku bebas dari pantang makan makanan yg aku suka selama ni....tapi bila dah 3 minggu ni aku berpantang makan AYAM,SEAFOOD,MINUM AIS,SAMBAL TUMIS,COKLAT,MILO DLL....tak rasa plak nak makan ayam sgt...wah satu perubahan yg bagus jugak la.....boleh kurangkan berat badan...hehehehe

So moral of the story...jangan ingat muka korang tu licin takde jerawat tak kan ada resdung....tapi dalaman korang tak tau.....dia makan senyap2 je muka korang...huhuhuhu

p/s : sorry takde gambar aku tgh buat asap tu....takde sape nak snap..kalu ada pon aku tak mau letak...malu org tgk..hahahaha..mcm pakai bedak sejuk plak....

Wednesday, April 29, 2009

Selamat Ulang Tahun Sayang.........

Yayy dpt gak aku balik umah update aku nyer blog ni....best jugak naik train balik ipoh ni...tambang pon murah RM10...compare ngan tiket bas RM17.30...lebih baik aku naik train.....selesa jugak la....perjalanan lebih kurang 2 jam 30 minit.....sampai je umah terus kluar..sebab ada appointment ngan pakcik berubat resdung aku ni(next post aku citer pasal resdung ni)...

untuk kali ni aku nak share pasal sambutan Ulangtahun Nur Izzah Athirah yg pertama.....anak buah yang paling aku sayang....dah rancang benda ni lama sebulan lebih agaknya...baru terlaksana 27 April yg lepas di Seri Kembangan..umah adik pompuan aku.....Actually Birthday Athirah 28 April 2009 ..buat awal sebab time tu je yg semua bleh kumpul sekali walaupon bukan semua ( Abah, Angah n Kak Za tak join)

Kebetulan Birthday aku pon dlm bulan April..so sambut sekali.....semua atas tanggungan aku n adik bongsu aku...hehehe..boleh la tgh ada duit jaga exam..dpt la aku sponsor skit kan..hehehe..kalu tak jgn harap la.....Alhamdulillah semua berjalan lancar.....makan ringan2 je...Umie masak Bihun Goreng...aku pesan Dominos Pizza, pesan sate 60 cucuk, n yop n kak yong sponsor Secret Recipe cake...yummmy....berselera betul walaupon aku dlm masa berpantang beberapa jenis makanan...huhuhuhuhu...

Ok aku nak share gambar yg sempat diambil....



Banana Chocolate Cake from Secret Recipe.......sedap ya ammmaatttt!!!!!



Domino's BBQ Chicken..

.

Domino's Beef Peperoni......ni je yg bleh aku makan...ayam pantang...huhuhu


Sate made at Section 14 Pj...hehehe


Domino's Cinnastix ......sweet!!


ni lah bihun air tangan mak aku...walaupon presentation kurang menarik..tapi rasa dia....Fullamak tambah 3 kali.....katanya


ni je yang aku jamah....leh caya ke???


Athirah & Pak Lang Tiup lilin n potong kek..beshnyer...aku menyibuk je...hehehe


Athirah tgh seronok dpt hadiah...pastu cuba nak bukak..last2 terus gigit...cara yg berkesan


Yayy...Athirah dpt hadiah.....



we're family......

Sunday, April 26, 2009

Halo

Sebelum pi KL esuk, aku saja nak share lagu yang paling aku layan sekarang ni. Kat Kl seminggu nanti susah skit nak update blog aku ni.malas nak pi cyber cafe.kalu kat umah internet 24hours..hehehe.lagu ni betul2 buat aku mendalami bait2 lirik dia......aku rasa ni lah lagu 'terbaik' yg pernah dihasilkan oleh penyanyi paling aku kagum iaitu The One & Only Queen Beyonce....hehehehe

bukan main lagi kalau puji artis kegemaran..semua yg elok2 je kan..hahahaha..

tapi memang lagu n lirik dia ada maksud yg tersendiri....aku boleh katakan lagu ni jadi tema lagu aku..wah...berangan kejap...

ok sementara ada post yg menarik untuk di kongsi...apa kata dgr dan hayati lagu dan lirik lagu 'HALO' dari Beyonce......

video


" Remember those walls I built
Well baby they tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound
I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

Bridge :
It's like I've been awake ned
Every rule I had you breaking
It's the risk that I'm taking
I ain't never gonna shut you out
Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

Chorus :
I can't feel your halo halo halo
I can see your halo halo halo
I can feel your halo halo halo
I can see your halo halo halo

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't begin
To pull me back to the ground again "


Wednesday, April 22, 2009

LUCKY 27....



Bismillahirrahmanirahim.....

Wah..wah macam tak percaya aku leh ada blog sendiri....sebelum ni asyik melayari blog orang je...tah la tetibe rasa nak berblog bagai.....macam best je tgk kengkawan duk berblog (terpengaruh ngan RORO la ni yg suruh aku buat blog)....cerita macam2...aku ni tak le pandai sgt nak membuahkan idea2 mcm org lain...

tapi blom cuba blom tahu kan....hehehehe

Kira simbolik lah penubuhan blog aku ni bersempena ngan ulangtahun aku yg ke-27....ni lah hadiah untuk diri aku....cheewah..poyos je...dan juga WORLD EARTH DAY...23 April....tetibe je...





Alhamdulillah.....syukur sebab aku masih lagi diberi kesihatan yg baik sehingga ke tahun yg ke-27....tuhan tu maha kaya n pemurah....amin....byk jugak la aku dpt wish n hadiah awal dari tarikh sebenarnya iaitu 23 April .....terima kasih bebanyak le.....seronok gak kan..thanks to joe yg dah hadiahkan aku DVD paling aku suka The BEYONCE Experience Live......walaupon aku dah beli tahun lepas tapi ko dah hadiahkan memang best la....teruja sgt2....

Apa-apa pon...aku harap aku dpt share ngan kengkawan aku blog ni.....aku masih belajar lagi..so apa yg terkurang harap faham je lah ek.....

SELAMAT BERBLOG UNTUK AKU......DAN SELAMAT ULANGTAHUN YG KE-27 UNTUK AKU JUGAK...HAHAHAHAHA....